Web Analytics Made Easy - Statcounter

یکم شهریور مصادف با زادروز پزشک حاذق ایرانی ابو علی سینا، با هدف گرامی داشت خدمات و تالیفات وی به دانش پزشکی و تجلیل از پزشکان جامعه، به عنوان روز پزشک در ایران نامگذاری شده است.

به گزارش ایمنا، روز ملی پزشک به منظور قدردانی از زحمات و خدمات پزشکان به افراد و سلامت جامعه نامگذاری شده است. این روز در کشورهای مختلف با توجه به مناسب‌های مورد تجلیل تاریخ متفاوتی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روز پزشک سال ۱۴۰۰ چه تاریخی است‌؟

در تقویم ایرانی روز پزشک دوشنبه یک شهریور ۱۴۰۰ است. این روز در تقویم قمری برابر با ۱۴ محرم ۱۴۴۳ و در تقویم میلادی با ۲۳ آگوست ۲۰۲۱ برابر است.

تاریخچه روز پزشک در ایران

اول شهریور هم زمان با روز بزرگداشت و تولد ابوعلی سینا پزشک، فیلسوف و حکیم ایرانی، روز پزشک نامیده شده است. از آنجا که ابن سینا را پدر علم پزشکی می‌دانند به همین علت در ایران روز تولد وی را برابر با روز پزشک نامگذاری کرده‌اند.

ابوعلی سینا کیست؟

ابوعلی سینا پزشک، دانشمند، فیلسوف و شیمیدان بزرگ قرن چهارم هجری با نام کامل ابوعلی حسین بن عبدالله بن حسن بن علی بن سینا، یکم شهریور سال ۳۵۹ هجری شمسی در بخارا به دنیا آمد. او ۴۵۰ کتاب با موضوعات مختلف نوشته است. از جمله آثار مهم او می‌توان به کتاب قانون در طب یکی از کتاب‌های معروف در زمینه علم پزشکی، کتاب شفا و دانشنامه علایی اشاره کرد. ابن سینا با مطالعه و هوش زیادی که داشت توانست در ۱۸ سالگی بر بسیاری از علوم زمان خود تسلط کامل پیدا کند و به دلیل تسلط بر علوم مختلف مانند پزشکی، ریاضیات، نجوم، روانشناسی، جغرافیا، زمین‌شناسی، فیزیک‌، شیمی، شعر و ادبیات، منطق و موسیقی، او را همه چیزدان می‌نامیدند.

وی دوم تیر ۴۱۶ هجری شمسی، در ۵۷ سالگی از دنیا رفت و در شهر همدان به خاک سپرده شد.

هدف از نامگذاری روز پزشک در تقویم

هدف از نامگذاری روز پزشک، قدردانی و تجلیل از زحمات پزشکان عرصه پزشکی و همچنین گرامی داشت خدمات ابن سینا در راستای پیشرفت علم پزشکی است. پزشکان شبانه روز برای حفظ سلامت جامعه بشری تلاش می‌کنند و پزشکی علمی است که انسان‌ها همیشه به آن نیاز دارند بنابراین از جایگاه مهمی برخوردار است.

پزشک و پزشکی به چه معناست؟

در دانش پزشکی، پزشک یا دکتر شخصی است که شناخت کافی از بیماری‌ها و درمان آن‌ها دارد و به حرفه پزشکی می‌پردازد. در قدیم از کلمات حکیم و طبیب نیز به جای پزشک استفاده می‌شد. پزشک یک کلمه فارسی است که در شاهنامه نیز آورده شده است مانند:

کزین بگذری خسروا دیو رشک / ‏‬ یکی دردمندی بود بی پزشک

یا بیت:

پزشک تو پند است و دارو خرد / ‏ مگر آز تاج از دلت بسترد

و یا:

هر آن کس که دل تیره دارد زرشک / ‏ مر آن درد را دور باشد پزشک

پزشکی یکی از شاخه‌های علوم سلامت است. این دانش با شناخت بیماری‌ها و تشخیص، درمان و جلوگیری به موقع از بروز آنها باعث حفظ و ارتقا سلامتی و بازتوانی آسیب دیدگان می‌شود، جامعه پزشکی همواره نقش به سزایی در جایگاه نظام سلامت کشور داشته است و نمی‌توان نظام سلامت را بدون جامعه پزشکی تصور کرد.

روز پزشک کشورهای جهان

ایالات متحده آمریکا

روز جهانی پزشک در دنیا مصادف با ۳۰ مارس، روز پزشک در کشور آمریکا است که در کشورهای اروپایی و بیشتر کشورهای دنیا این روز جهت قدردانی از پزشکان معرفی شده است. انتخاب این تاریخ برای روز پزشک در آمریکا به این علت است که در ۳۰ مارس سال ۱۸۴۲ برای نخستین بار دکتر کرافورد لانگ از داروی بیهوشی در عمل جراحی استفاده کرد. دکتر لانگ این داروی بیهوشی را که اتر نام داشت برای یک بیمار تجویز کرد و او را تحت عمل جراحی قرار داد. این بیمار پس از به هوش آمدن اقرار کرد که در حین عمل جراحی هیچ دردی احساس نکرده است. ابتدا در ۳۰ مارس سال ۱۹۵۸ مصوبه بزرگداشت روز پزشکان توسط مجلس نمایندگان ایالات متحده به تصویب رسید و سپس این قانون در سال ۱۹۹۰ در مجلس نمایندگان و مجلس سنا نیز معرفی شد. از آن تاریخ تا کنون این روز در تقویم رسمی این کشور به عنوان روز پزشک نامیده شده است.

هند

در کشور هند اول ژوئیه (جولای) روز تولد پزشک افسانه‌ای، دکتر بیدهان چاندرا روی، به دلیل تجلیل از وی، روز پزشک نامگذاری شده است که هر سال در هند تعطیل است. دکتر روی در سال ۱۸۸۲ به دنیا آمد و در سال ۱۹۶۲ از دنیا رفت. وی یکی از مهم‌ترین مبارزان آزادی هند و پزشکی ماهر بود. این پزشک سرآمد بعد از فارغ‌التحصیلی از کالج پزشکی کلکته به سمت معاون آن دانشگاه منصوب شد. پس از آن وارد سیاست شد و مدتی بعد وزیر ارشد بنگال غربی انتخاب شد. او همچنین توانست در تاریخ ۴ فوریه ۱۹۶۱ بالاترین مدال غیرنظامی کشور هند را دریافت کند.

کوبا

روز ۳ دسامبر هم زمان با تولد دکتر کارلوس جوان فینلی، در کوبا روز پزشک نام دارد. این پزشک و دانشمند که اصالتاً کوبایی بود به عنوان پیشگام تب زرد در جهان معروف است. او برای اولین بار در سال ۱۸۸۱ تئوری پشه ناقل تب زرد را مطرح کرد به این صورت که پشه بدن فرد ناقل را نیش زده و بعد از آن با نیش زدن بدن فرد سالم بیماری را به او انتقال می‌دهد. این تئوری باعث شد تا پیشنهادهایی برای کنترل جمعیت پشه‌ها ارائه شود و کنترل و جلوگیری از گسترش بیماری تب زرد را به دنبال داشت.

برزیل

در کشور برزیل روز ۱۱ اکتبر مصادف با تولد سنت لوک، روز ملی پزشکان و تعطیل است. این روز هم زمان با برگزاری تولد سنت لوک توسط کلیسای کاتولیک، جشن گرفته می‌شود که بیشتر ریشه در مذهب و سنت دارد.

کانادا

روز اول ماه می در کشور کانادا به عنوان روز ملی پزشکان جشن گرفته می‌شود.

مالزی

در کشور مالزی ۱۰ اکتبر هر سال روز پزشکان نام دارد. این روز اولین بار در سال ۲۰۱۴ و توسط فدراسیون انجمن‌های متخصصان پزشکی خصوصی مالزی به این نام معرفی شد.

ترکیه

در کشور ترکیه ۱۴ مارس به نام روز پزشک نامگذاری شده است.

تاجیکستان

۱۸ آگوست در کشور تاجیکستان به روز پزشک معروف است و از زمان اعلام استقلال ملی این کشور، هر سال این روز جشن گرفته می‌شود.

ویتنام

در روز ۲۷ فوریه سال ۱۹۵۵، روز پزشک برای اولین بار در ویتنام جشن گرفته شد و تا کنون نیز همین روز برای تجلیل از پزشکان و روز پزشک نامیده شده است.

کد خبر 516262

منبع: ایمنا

کلیدواژه: روز پزشک تاریخ روز پزشک روز پزشک سال 1400 روز پزشک مبارک روز جهانی پزشک ابن سینا آرامگاه ابوعلی سینا ابوعلی سینا روز دکتر پدر علم پزشکی پزشکان پزشك چه روزی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق نامگذاری شده روز پزشک نام ابوعلی سینا روز پزشک بن سینا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۸۲۳۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خروج ۵ پزشک خانواده از چرخه بهداشت و درمان در جویبار

به گزارش خبرنگار مهر، طی ماه‌های گذشته انصراف پزشکان خانواده از فعالیت در این حوزه در مناطق مختلف مازندران حاشیه ساز شد واین مساله ابتدا در شهرستان چالوس در غرب مازندران مشکلاتی را برای حوزه بهداشت و درمان ایجاد کرد.

پدیده انصراف پزشکان خانواده از فعالیت در این حوزه به دلیل مشکلات فراروی نظیر افزایش هزینه‌های فراروی و تأخیر در پرداخت مطالبات در مناطق مختلف از جمله مازندران به یک معضل تبدیل شده است.

در شهرستان جویبار نیز هفت نیز در سیستم پزشک خانواده فعالیت داشتند و پنج نفر امسال از فعالیت در این حوزه انصراف خود را اعلام کردند.

سیده الهام عقیلی رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان جویبار در گفت وگو با خبرنگار مهر از انصراف پنج پزشک خانواده شهری از فعالیت در این شهرستان خبر داد و گفت: در سیستم دولتی هفت بزشک مشغول به فعالیت بودند و در سال گذشته دو پزشک از سیستم خصوصی در شهرستان جویبار از ادامه فعالیت خود منصرف شدند.

وی با اعلام اینکه ۵ پزشک انصرافی از اول خرداد ماه از سیستم خارج می‌شوند، افزود: متأسفانه در حال حاضر تنها یک پزشک خانواده شهری دارای قرارداد با ما باقی مانده و مشکل اصلی این پزشکان بحث مطالبات آنان بوده است.

وی خاطر نشان کرد: این مشکل تنها مربوط به این شهرستان نبوده و در جلسه‌ای که با حضور معاونت دانشگاه علوم پزشکی و نماینده پزشکان خانواده شهری استان برگزار شد شرایط بحرانی شهرستان به سمع و نظر آنان رسیده است.

عقیلی با اشاره به اینکه ۲ پزشک انصرافی در سال‌جاری به دلایل مشکلات شخصی از ادامه فعالیت انصراف داده اند، گفت: سرانه پزشک خانواده شهری در سال‌جاری ۴۰ درصد افزایش داشته است اما به گفته این پزشکان با توجه به دیگر هزینه‌ها از جمله هزینه مطب و پرسنل این افزایش در آمدی برای آنان به صرفه نخواهد بود.

رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان جویبار بیان کرد: بعد از انصراف دو پزشک در سال گذشته نتوانستیم جایگزینی برای ِ آنان داشته باشیم چرا که متقاضی در این بخش وجود نداشته است و افزایش متقاضی برای دیگر پزشکان شرایط رسیدگی درمانی را سخت خواهد کرد.

کد خبر 6088272

دیگر خبرها

  • رشته‌های عفونی و خون متقاضی کمتری دارند/ شاهد گسترش مصرف سیگار هستیم
  • ‌ویزیت پزشکان‌ در کرمانشاه چند؟
  • جزئیات خودکشی یک فوق‌تخصص روماتولوژی | سمیرا آل‌سعیدی که بود و چرا دست به خودکشی زد؟
  • پزشکی به شرط کسب درآمد
  • پزشکی به شرط کسب درآمد!
  • روز جهانی سلامتی زنان + تاریخچه و پوستر World Women’s Wellness Day
  • صندلی های خالی دستیاری پزشکی تهدیدی جدی برای نظام سلامت
  • خروج ۵ پزشک خانواده از چرخه بهداشت و درمان در جویبار
  • بررسی راه‌های توسعه همکاری علوم پزشکی شیراز با دانشگاه پزشکی تاجیکستان
  • روز جهانی لوازم التحریر ۱۴۰۳ + تاریخچه و پوستر World Stationery Day